shikoku 175Shikoku

Een schitterende fietsroute over het Japanse eiland Shikoku en een paar omringende kleinere eilanden. Je start in Onomichi met de Shimanami Kaido Cycling Route. Na zes kleine eilanden kom aan op het eiland Shikoku.

Je fietst langs de mooie rustige westkust om vervolgens langs de Shimanto River door het binnenland te fietsen. Ten zuiden van Kochi fiets je langs een de adembenemende rotskust en vanaf Kochi rij je weer het binnenland in. Om bij een van de mooiste plekken van Shikoku te komen, fiets je een tijdje over een - hoewel mooie - ook een drukke weg. De weg werd naar verloop van tijd steeds rustiger en plotseling fiets je lang de indrukwekkende Oboke Canyon.

Via de Iya Valley fiets je langs de Iyakawa rivier met zijn eeuwenoude hangbruggen, gemaakt van Lianen. Je fietst door het dorpje Nagoro ‘’scarecrow village’’, waar meer poppen dan mensen wonen (1 op de 20 inwoners is mens), om tot slot boven op de berg Tsurugi (1500 m) te beladen. Vanaf daar een kilometerslange afdaling tot je via een vrijliggend fietspad in Takamatsu aan te komen. Hier steek je met het pontje over naar het eiland Shodoshima. Dit is een schitterend eiland, maar de route die wij kozen was zwaar. Er is één weg, de 27, op Shodoshima die een steigingspercentage van 18% heeft over een lengte van 3,5 kilometer. Wij hebben het overleefd maar dat is bijna niet te doen met bagage. Wel heb je genoeg afleiding, want op die weg lopen apen. En je hebt boven een adembenemend uitzicht en vervolgens een schitterende afdaling.

Deze route hebben wij gefietst in oktober 2019. Lees hier ons verslag. (nr. 9 t/m 12 gaan over deze route))

 

Download de GPX-track

 

lengte Tijdsduur Snelheid Trackpunten Puntafstand
745.7 km n/a n/a km/u 8794 84.79 m
Hoogteverschil Laagste punt Hoogste punt Hoogtemeters bergop Hoogtemeters bergaf
1008 m -8 m 1000 m 13734 m 13732 m