Welkom op ons blog! Lees hier alles over onze huidige reis door Zuid-Korea en Japan.
Blijf op de hoogte door je aan te melden voor de nieuwsbrief (je krijgt deze blogberichten dan via de mail) en volg ons op Instagram.

af8e62fa 7f56 4c80 8c0b 88561e03c359We fietsen inmiddels de Four Rivers Trail. Deze route loopt van Seoul zuidwaarts naar Busan langs vier rivieren.
We hebben hier de eerste dag vanuit Seoul een stukje van gefietst, maar zijn er al snel vanaf geweken om eerst naar de oostkust te fietsen.
Het klinkt fantastisch: 's werelds langste fietspad (630 km) met onderweg genoeg picknickgelegenheden, toiletten en een mooi strak fietspad.
Echter…

e7657610 0b2e 44a5 bb5c 51b963ae5c24''Remy kijk, dit is een mooi kampeerplekje!''
''Uh, Gea, ik denk dat je je gevoel voor realiteit kwijt bent''
''Nou, dat is maar goed ook, anders vinden we nooit iets!''.
Het is bijna donker, het regent en we zijn teveergeefs naar een geschikt wildkampeerplekje aan het zoeken. Je wil niet weten hoeveel prachtige kampeerplekken ik op zo'n moment dan zie!
Deze lijkt me echt ideaal: onder een ruim afdak vlak onder het raam van de receptie een camping. Nou kan ik me voorstellen dat jullie Remy helemaal gelijk geven. Echter... de camping lijkt helemaal verlaten.
Het is een ideale plek: droog, uit het zicht en pal aan het strand met de ruisende branding als achtergrondmuziek.
Remy vind het maar zo zo, maar stemt toch in en we zetten onze tent op.
We zijn net goed en wel gesetteld als er plotseling een auto aankomt en pal naast onze tent stopt. Slik.

3b7fcf66 0a9b 409a b2b7 b347c12c5b9d''De beste reisperiode voor Zuid-Korea is september en oktober. Het is aangenaam warm, zonnig en droog. De muggen zijn weg, je hebt dan de meeste kans op een blauwe lucht en de schitterende natuur is nog in volle bloei'', aldus diverse sites en reisgidsen.
En nu de praktijk: heftige regen, onweer, tropische hitte, een extreem hoge luchtvochtigheid en een muggenbrigade die van geen ophouden weet, getuige de vele muggebulten die we inmiddels rijk zijn. En alsof dat nog niet genoeg is:
donderdag zagen we dat er vier berichten via Instagram binnen waren gekomen met maar één boodschap: zorg dat je in veiligheid komt, er is een typhoon onderweg naar Zuid-Korea!

O, wat voelen we ons verwend! Voor het eerst hebben we onze fietsreis (deels) laten verzorgen door een reisorganisatie, Asian Way of Life.
AWOL is een organisatie die individuele fietsreizen aanbied naar bestemming buiten Europa (de meeste in Azië). Zij regelen de vlucht, een hotel bij aankomst en verstrek, transfer van luchthaven naar het de eerste accommodatie en hebben een fietsroute in het betreffende land uitgezet. Wij hebben de heen- en terugvlucht door hen laten regelen, maar de acht weken tussendoor - oftewel de route en de overnachtingen - regelen we zelf. In Zuid-Korea maken we voor een klein deel gebruik van hun route, maar dan in omgekeerde richting en we maken geen gebruik van de door hen voorgestelde dagetappes en accomodaties. We willen graag per dag bekijken waar en wanneer we willen stoppen en geven de voorkeur aan (wild)kamperen. In Japan maken we helemaal geen gebruik van het reisaanbod en vliegen zelfs vanaf een luchthaven die niet in hun aanbod voorkomt. Toch zijn ze zo vriendelijk geweest om (zonder meerprijs!) het een en ander voor ons uit te zoeken, de laatste nacht in een hotel en de terugvlucht voor ons te regelen. Wij hadden alleen maar positieve verhalen gehoord van deze organisatie en we zijn zelfs (veel) goedkoper uit dan wanneer we zelf hadden geboekt.

b7688abc 6a62 4a84 9008 3a4a5c9c6240Dikke huisjesslak
Ook jij, beklim de Fuji
Maar langzaam, langzaam.

Volgens de achttiende-eeuwse Japanse dichter Kobayashi Issa is alles mogelijk, als je er maar de tijd voor neemt. Zelfs een slak kan de berg Fuji - de hoogste berg van Japan - beklimmen.

Misschien (her)kennen sommigen van jullie deze Haiku (Japanse dichtvorm) nog uit een van onze nieuwsbrieven uit 2013. In dat jaar vertrokken Remy en ik voor zeven weken naar Japan nadat we elkaar stiekem het ja-woord hadden gegeven. Binnenkort gaan we weer naar Japan en nee, dit keer geen verrassingen. We gaan niet emigreren, niet scheiden en er komt ook geen kind. Om maar iets te noemen. (Remy twijfelt nu of hij dat laatste wel wil vertalen). Wèl gaan we dit keer maar liefst acht weken weg. En niet alleen naar Japan, maar ook naar Zuid-Korea.