Kitesurfers bij de ZandmotorO, m’n fiets gij zijt
Bron van al m’n blijheid;
O, m’n fiets gij zijt
Leven in der eeuwigheid.
Rijd, rijd
Aldoor;
Rijd, rijd
Aldoor;
Gewonnen verloren, gewonnen verloren,
De horizonnen zijn uit d’eeuwigheid.

Uit: Fietstocht van Paul van Ostaijen, April 2015

“Zie je wel, Nederland is óók mooi!”
Deze zin kreeg ik de laatste tijd vaak te horen als ik weer foto’s had ‘gepost’ op Instagram en/of Facebook van een gefietste route bij ons in de buurt.
Alsof ik ooit het tegendeel heb beweerd…
Of alsof men mij wil overtuigen…
Maar lieve mensen, dat is niet nodig. Dat is preaching to the choir. Oftewel, ik wéét dat Nederland mooi is omdat ik daar al vele, vele (fiets)kilometers heb liggen. Ik fiets veel en graag in Nederland. Reden te meer om daarnaast ook de rest van de wereld te verkennen. Maar nu even niet.

Vandaag zouden Remy en ik richting Noorwegen zijn vertrokken voor een fietsvakantie in het zuiden van Noorwegen. Remy zou na drie weken weer naar huis gaan en ik zou achterblijven om tot en met augustus aan de fietsroute In het spoor van Olav de Heilige te werken.
Het zal jullie niet verbazen dat dit hele project uitgesteld wordt. In het gunstigste geval een jaar. IJs, weder en corona dienende...

Toen ik begin dit jaar mijn fietsrouteplannen bekend maakte op Social Media met de mededeling ‘wil je op de hoogte worden gehouden, schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief’, kreeg ik plotseling heel veel nieuwe inschrijvingen. Blijkbaar is er veel belangstelling voor de route en voor fietsvakanties in Scandinavië. Dat bleek ook tijdens de Fiets- en Wandelbeurs (eind februari) waar de flyers die ik had gemaakt niet aan te slepen waren.
Komende maanden had ik de puntjes op de i zullen fietsen. Dat zit er nu dus niet in, maar zodra ik als toerist naar Zweden kan en mag (èn het niet onverstandig is), ga ik die kant alsnog op met auto en fiets. Noorwegen gaat niet lukken omdat daar tot 20 augustus geen toeristen welkom zijn.
Voor alle geïnteresseerde fietsers: wil je komende zomer of volgende zomer (delen) van de route fietsen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt van mij gps-tracks en de nodige informatie. En als ik vervolgens van jou feedback krijg, plus wat foto’s en video’s voor het routeboekje en de website (uiteraard met naamsvermelding), dan krijg jij korting op de driedelige fietsroutegids. Op de site van de ANWB staat een overzicht waarop je kan zien wanneer het mogelijk is die kant op te gaan.

Ter Heijde aan ZeeWat betreft de vakantieplannen van Remy en mij:
Remy heeft zijn vakantieweken ingetrokken en behalve dat ik misschien, héél misschien, nog naar Zweden ga, gaan we deze zomer veel in het mooie Nederland fietsen, waar we ons zullen aansluiten in de verwachte Stella-file.

Hartelijke groeten,
Remy en Gea