O, wat voelen we ons verwend! Voor het eerst hebben we onze fietsreis (deels) laten verzorgen door een reisorganisatie, Asian Way of Life.
AWOL is een organisatie die individuele fietsreizen aanbiedt naar bestemming buiten Europa (de meeste in Azië). Zij regelen de vlucht, een hotel bij aankomst en verstrek, transfer van luchthaven naar het de eerste accommodatie en hebben een fietsroute in het betreffende land uitgezet. Wij hebben de heen- en terugvlucht door hen laten regelen, maar de acht weken tussendoor - oftewel de route en de overnachtingen - regelen we zelf. In Zuid-Korea maken we voor een klein deel gebruik van hun route, maar dan in omgekeerde richting en we maken geen gebruik van de door hen voorgestelde dagetappes en accomodaties. We willen graag per dag bekijken waar en wanneer we willen stoppen en geven de voorkeur aan (wild)kamperen. In Japan maken we helemaal geen gebruik van het reisaanbod en vliegen zelfs vanaf een luchthaven die niet in hun aanbod voorkomt. Toch zijn ze zo vriendelijk geweest om (zonder meerprijs!) het een en ander voor ons uit te zoeken, de laatste nacht in een hotel en de terugvlucht voor ons te regelen. Wij hadden alleen maar positieve verhalen gehoord van deze organisatie en we zijn zelfs (veel) goedkoper uit dan wanneer we zelf hadden geboekt.

Mede door hen verliep onze vliegreis naar Seoul op rolletjes! Zondag waren we veel te vroeg op Schiphol, maar fietsen ‘vliegklaar’ maken kost zo een uur extra (met onze minimale ervaring), dus kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen en gewoon zes uur te vroeg op Schiphol aankomen.
Voor degenen die nog nooit hun fiets hebben meegenomen in het vliegtuig: de fiets moet in een speciale fietsdoos, de trappers moeten er af, het stuur moet gedraaid (in ons geval er ook ook af) en de lucht moet uit de banden.
Hier zie je onze taakverdeling en het uiteindelijke resultaat:

20190901 15573620190901 15573620190901 155736

Over een tien uur durende vlucht valt niets interessants te vertellen, maar wel over het spannende moment van aankomst. Het is toch een verrassing of zowel bagage als de fietsen ook (heel) zijn aangekomen. Meestal gaat dat goed, maar we hebben ook verhalen gehoord over kapotte fietsen of niet aangekomen fietsen.
Gelukkig hoef ik hier nu niet een spannend verhaal van te maken, want alles was er. En heel. Remy had overigens nog wel netjes aangegeven dat we wat aan te geven hadden: noten en vijgen. Maar omdat ik bang was dat men onze overheerlijke noten af zou nemen, heb ik deze snel opgegeten. Ondertussen zat Remy vol spanning uit te kijken naar de fietsen. Ook hier dus elk z’n eigen taak.

20190902 15411920190902 15412020190902 155010

Uiteindelijk zijn de overgebleven noten en vijgen niet in beslag genomen, maar dat kwam omdat men zo druk was met het controleren van onze fietsen (ze pasten niet in het röntgenapparaat en dus moesten de dozen open).
In de aankomsthal stond iemand van AWOL op ons te wachten en reden we met een piepklein vrachtwagentje naar het hotel.

20190902 16400920190902 16515820190902 165550

Vandaag hebben we in Seoul gefietst en wat highlights bekeken. Zie foto’s hieronder voor een kleine impressie van het groene en fietsvriendelijke Seoul.
Morgen gaan we ‘echt’ beginnen met de fietsroute. Een kleine domper: er wordt de komende tijd regen verwacht. Maar als dat dezelfde regen is die er vandaag zou vallen, dan valt het misschien nog mee. Vandaag was het namelijk half zonnig en half bewolkt èn droog, tegen de verwachting in.
We zien wel!

Tot de volgende keer,
Annyeonghi!
Remy en Gea


Brug over de Han-rivier, SeoulKoning Sejong de GroteGwanghwamun GateBewakers20190903 131620Fietsvriendelijk SeoulThe Green City Wall, SeoulGreen City Wall, SeoulGreen City Wall, SeoulCicade