hagibisOmdat we zoveel ongeruste berichtjes ontvangen, hierbij even een korte update. De typhoon Hagibis heeft inmiddels Japan bereikt, maar houdt vooral huis in het gebied rond Tokyo (zie hier het bericht op nos.nl). Wij zitten momenteel zuidwestelijker, op het eiland Shikoku. Hagibis laat ons dus letterlijk links liggen.
Afgelopen donderdagmiddag fietsten wij nog langs de zuidkust van Shikoku en daar ging het er toen er behoorlijk ruig aan toe. Voor de zekerheid zijn we landinwaarts gegaan en hebben in een klein parkje midden in de stad Kochi gekampeerd (dat kan daar gewoon...). 
Gisteren (vrijdag) zijn we verder het land ingetrokken en hebben toen voor twee nachten een hotel geboekt bij de prachtige Oboke Canyon. En daar zitten we nu, veilig en wel.
Vanmorgen hebben we nog, in de bescheiden storm een lange wandeling gemaakt van ongeveer 10 kilometer langs de kloof. Op dat moment voeren er nog bootjes rond met toeristen en werd er zelfs nog kano gevaren en geraft. Vanaf vanmiddag regent het ook, maar niet zo erg als verwacht. Morgen schijnt het weer prachtig weer te worden, dus dan stappen we de fiets weer op. Hopend dat de storm hier niet teveel schade heeft aangericht.
Ondertussen genieten we van de weldaad van een hotel met zijn voortreffelijke keuken en een onsen (Japanse spa).

Op de foto’s zie je de Oboko Canyon waar het hotel pal op uit kijkt plus wat diertjes die we onderweg tegenkwamen. Op de laatste foto zie je ons hotel, dat witte gebouw rechts. De foto’s van de onsen heb ik van internet geplukt aangezien ik daar zelf geen foto’s kan maken.


 Een (giftige) duizendpootHigh five met de Shaman spinDe Oboke CanyonOboke hotelSlippers met fietsjesOboke hotelOboke hotelOboke hotel