1. asterix hadrianswall“This is the edge of the Roman Empire, where I watch for invading tribes...” - Felix, a Roman soldier

Billy Connolly had best gelijk met z’n ideeën over kleding. En nee, we hebben hier nog geen drup regen gehad, maar het is zo stervenskoud! Voor het eerst in onze fietsvakantiecarrière fietsen we met dichte schoenen en met handschoenen aan. En voor kamperen in deze kou (0 graden), bleken onze slaapzakken en de thermokleding niet warm genoeg.

Maar toch. Wat is het heerlijk om weer door Engeland te fietsen! Zon en wolken wisselen elkaar af en er waait een straffe oostenwind. Gelukkig hebben we de wind mee en inmiddels zijn we al aan de andere kant van Engeland. 

De afgelopen dagen fietsten we langs Hadrian’s Wall, een muur die de Romeinse keizer Hadrianus in 122 na Chr. liet bouwen om de noordkant van het Romeinse rijk te beschermen tegen de Picten, de vroegere bewoners van Schotland.

We zijn nu in Carlisle en morgen vertrekken we noordwaards. Nog 20 Kilometer te gaan voor we het land van de Picten binnen fietsen. Scotland, here we come!

2 start cycle route hadrians wall 3 campsite greencards simonsburm 5 roman ford housesteads 4 hadrians wall housesteads 6 hadrians wall birdoswald