Black BeautyAls kind was ik verzot op het boek Black Beauty, een Engelse roman over een prachtig zwart paard. Nu heb ik zelf een Black Beauty. Een mooi zwart stalen ros. Trots als een koene pedaalridder berijd ik hem door het Engelse landschap zoals in de negentiende eeuw Joe Green zijn Black Beauty bereed.
Hij is solide als een tank en zo wendbaar als een racefiets. Voor de kenners: een Santos met Rohloffnaaf, riem, Son-naafdynamo en hydraulische remmen van Magura.
Het is een nieuwe fiets, op maat gemaakt. Dat klinkt heel duur en dat is het ook. Maar als je wekenlang acht uur per dag op een fiets zit, is het erg belangrijk dat hij goed 'past'. Mijn vorige fiets was een goede fiets, maar ik had steeds last van mijn knieën, mijn polsen en mijn rug. Alle goede zadels, sturen en pedalen ten spijt, het geheel klopte niet. Eigenlijk hadden we nog een jaar willen wachten, maar mijn oude fiets ging steeds vaker kapot en omdat ik steeds meer pijnklachten kreeg, hebben we de aankoop niet langer uitgesteld.En hoe het nu gaat? Fantastisch! Niks geen klachten meer. Ik had het op mijn oude fiets nooit gered hier in Engeland.

20170810 150416 cardiff hotelOver Engeland gesproken... We zijn nu twee dagen in Cardiff en weer zitten we, bij gebrek aan campings, in een hotel. Had ik de vorige keer niet verteld dat we het nog nooit zo gek hadden meegemaakt in een hotel met de fietsen door de lounge enzo? Wel, het kan nog gekker. De fietsen hebben ook hier een reis door het hotel gemaakt en staan nu bij ons in de kamer, naast het bed. Bij een volgend hotel mogen ze misschien bij ons ìn bed...

Uitzicht vanaf Cardiff CastleWe hebben trouwens gisteren onze eerste regenloze dag gehad. Het werd wel eens tijd en we hopen dat er meer zullen volgen. Omdat het vandaag ook weer een beetje regenachtig is, hebben we het Nationaal Museum van Cardiff bezocht en het prachige Cardiff Castle (zie foto).
Morgen fietsen we richting Bristol. We hebben tijd over en daarom wijzigen we onze plannen.Toevallig kregen we gisteren twee keer dezelfde tip. In plaats van in een bijna rechte lijn van Bristol naar Londen te fietsen, gaan we nu voorbij Bristol eerst naar het noorden, naar Cotswold. Vervolgens rijden we dan via Oxfordshire naar Londen. Afhankelijk van hoelang we in Londen blijven, fietsen we of via het noordelijk gelegen Cambridge of via onze oorspronkelijke, meer rechtsstreekse route naar Harwich.

Maar hoe onze wegen ook zullen lopen, samen met mijn prins op het zwarte paard, die mij Black Beauty cadeau heeft gedaan, genieten we intens van het prachtige Engeland. Met Shakespeares woorden: 'This blessed plot, this earth, this realm, this England'. Of, zoals Remy het pas zei: dit is echt een fantastische vakantie!