Maandag, 21 augustus 2017

img 0162"Another 45 miles to go..."

Eerst even een misverstand uit de weg ruimen: nee, Londen was niet de eindbestemming en nee, we zijn dus nog niet thuis. We kregen al mailtjes met 'Welkom thuis...'.
We hebben nog wat mijlpalen te gaan. Letterlijk, want Sustrans, de Engelse fietsersbond, heeft prachtige mijlpalen geplaatst langs hun gehele fietsroutenetwerk door Groot-Britannie en elke keer als ik ze zie, komt dat liedje van Golden Earing in mijn hoofd (en er ook weer uit, met geluid...).

We zijn drie dagen in Londen geweest, hebben ontdekt dat Londen echt een fietsstad is. Remy heeft hier tien jaar geleden gefietst en het verschil is volgens hem enorm. Was hij tien jaar terug een 'Einzelgänger' op de fiets, dit keer vielen we absoluut niet op in de fietsende massa. In totaal hebben we 105 kilometer in Londen gefietst (de aankomstdag niet meegerekent). We hebben nog lang niet alles gezien wat we wilden zien, maar toch kriebelt het weer en fietsen we morgen verder. Omdat we nog steeds tijd over hebben gaan we niet rechtstreeks, maar via Cambrigde naar Harwich. Zaterdagavond gaat onze boot pas, maar zover is het (gelukkig) nog lang niet!

"Another 45 miles before i'm home..."

Greenwich

Zicht op de 'City' vanaf Greenwich. Greenwich bevindt zich op de nulmeridiaan en dat was duidelijk op onze GPS te zien:

img 3840