Zondag 20 augustus 2017

Moord en doodslag

20170816 130808 oxford univercityOxford, de stad waar Oscar Wilde, J.R.R. Tolkien en C.S. Lewis gestudeerd hebben. Waar je door nauwe straatjes langs de prachtige oude universteitsgebouwen fietst en waar ik nooit eerder zoveel klarinetten bij elkaar heb gezien als tussen de instrumenten van de Bate collection bij de Faculty of Music.

En dan Oxforshire, waar we, de Theems volgend, van het ene idyllische dorpje naar het andere fietsten. De typisch Engelse Countryside.

We zijn overigens blij dat we het er hier levend vanaf hebben gebracht, want hoe pittoresk en idyllisch ook, Oxford en Oxfordshire zijn ook het decor van vele detectives zoals Sherlock Holmes, Morse, Lewis en Midsomer Murders. Het kan dan twee kanten op gaan: òf het is daar levensgevaarlijk, òf je komt er niemand tegen omdat inmiddels iedereen wel zo'n beetje vermoord is (dat moet haast wel met 2 tot 3 moorden per aflevering en honderden, zo niet duizenden afleveringen bij elkaar). Dit laatste was echter niet het geval, dus moest het er wel levensgevaarlijk zijn. Ik stelde mezelf gerust met de gedachte dat de moorden zich eigenlijk altijd in relationele sfeer afspeelden, al bekeek ik Remy vanaf dat moment af en toe met enige argwaan.

Londen

20170819 095036 tower bridgeSinds gisteravond zijn we in London. De weg er naar toe was erg mooi, maar het was niet bepaald een makkelijke route. We fietsten veel over onverharde paden en hoewel de zon volop scheen, werden we ook regelmatig overvallen door flinke regenbuien. Toen we bij Kingston de stad binnenkwamen, hagelde en onweerde het zelfs.
In Richmond Park kreeg Remy een lekke band. De oorzaak was een steentje met een zeer scherpe punt. Net op dat moment zaten we midden in een regenbui, maar konden we gelukkig schuilen onder een grote boom.
Wel bijzonder, dat Richmond Park. Het is een enorm natuurgebied van ongeveer tien vierkante kilometer. Het heeft prachtige grote bomen en er lopen edelherten en damherten rond. Dit grootste ommuurde park van Europa was geen slechte plek voor een lekke band.

Pas rond zeven uur en met 90 kilometer op de teller stonden we op de London Bridge. We waren moe, hongerig en zaten onder de modder.
Omdat London geen camping heeft, zitten we weer in een hotel (poeh, wat decadent) en weer staan onze fietsen in de kamer.

We hebben inmiddels ontdekt dat London echt een fantastische fietsstad is, dus we gaan hop-on-hop-off op de fiets!

Bate CollectionDorchesterWallingfordWindsor ParkRichmond Park in LondenThames