kaart8en9nl

Klik op de kaart om te vergroten

 

E-mail van donderdag 15 september 2016

Bon giorno!

"Verdorie, ze hebben die toren recht gezet!" Dat was mijn eerste reactie toen ik een paar kilometer ten noorden van Pisa de overbekende toren zag verschijnen. Het moest 'em wel zijn. Hij zag er in ieder geval hetzelfde uit als die kleine van plastic waar je poppetjes op kan zetten totdat die omvalt. Remy's prioriteit lag op dat moment ergens anders, namelijk zo snel mogelijk naar de camping. Hij had toch teveel hooi op de vork genomen en voelde zich behoorlijk brak. Het maakte hem niet uit of die toren nou wel of niet scheef stond, desnoods stond 'ie op z'n kop.

We waren die ochtend (dinsdag) rond tienen bij het hotel vertrokken en hebben eerst het prachtige Lucca bezocht. Lucca is een kleine vestingstad ten noorden van Pisa en de geboortestad van de componist Giacomo Puccini. We hebben dan ook zijn geboortehuis bezocht en zelfs vanaf Lucca een deel van de 'Puccini-fietsroute' richting Pisa gefietst. Hoewel we niet hoefden te klimmen die dag - wat tamelijk uniek is in Toscane - was 50 kilometer fietsen en een stadsbezoek voor Remy toch teveel. Hij was bekaf toen we in Pisa aankwamen.

PisaIk krijg trouwens de indruk dat veel van jullie Toscane aardig kennen want we krijgen veel tips en adviezen. Voor ons is het de eerste keer, sterker nog, we zijn zelfs allebei voor het eerst in Italië, maar dat hadden jullie misschien al door.

Maar... alle tips en adviezen ten spijt: wij gooien weer eens het roer om. We zijn blijkbaar toch niet zo goed in het houden aan onze plannen, want dit doen we zo'n beetje elke vakantie, al vinden we dat we het nu wel heel lang hebben volgehouden met het netjes volgen van de route!

We zitten nu nog steeds in Pisa en omdat Remy er ook nog een flinke verkoudheid bij heeft gekregen, hebben we besloten hier voorlopig te blijven totdat Remy genoeg is opgeknapt.

Aanvankelijk zouden we via Volterra en Sienna zuidwaarts naar Rome fietsen. Dit schijnt een prachtige route te zijn, maar ook zeer heuvelachtig met hoogtes van soms 1000 meter. Overigens toch wel typisch dat het hier 'glooiend en heuvelachtig' wordt genoemd, terwijl wij onze pukkeltjes in Nederland bergen noemen.

Hoe dan ook, het is nog maar de vraag of we met deze vertraging Rome op de fiets bereiken. Om de kans van slagen te vergroten gaan we straks langs de kust fietsen. Hoewel we af en toe toch nog zullen moeten klimmen, zal het aanzienlijk minder hoog en minder vaak zijn. Ook zijn er veel meer campings op de route waardoor het makkelijker wordt om te stoppen wanneer we willen.

Maar nu zitten we nog even in Pisa. Wellicht proberen we morgen weer verder te fietsen, maar dat is aan Remy. We hebben een piepklein huisje op een camping gehuurd (ook voor het eerst, zo'n huisje) en we hebben het hier zelfs luxer dan in het vorige hotel: eigen douche en toilet, een zwembad, WiFi, een restaurant... Ik vermaak me hier wel. En ik kan natuurlijk ook nog proberen die gekke toren een beetje meer rechtop te zetten. Want, afhankelijk vanuit welke hoek je het bekijkt, hij staat toch wel behoorlijk scheef!

Saluti!

Remy & Gea

Lucca

Lucca