kaart5nl

Klik op de kaart om te vergroten

 

E-mail van zondag 28 augustus 2016

Lunchen in het ijskoude gletsjerwaterBuona sera!

We zijn er. In Italië...
En hoe!

Gisteren zijn we over de schitterende Polenweg en de Via Mala gefietst. Aan het de eind van de dag zaten we op duizend meter hoogte.
En vanmorgen hebben we de langste vijftien kilometer van ons leven gefietst. Ik dacht onderweg 'wat Hannibal kan met zijn olifanten, moeten wij ook kunnen met onze fietsjes!'. Het wàs zwaar met soms stijgingen van 10%. Maar oh, wat was het mooi!
Overigens was het bloedheet, wat Remy op het idee bracht om maar midden in een gletsjerriviertje te gaan lunchen (zie foto).
Zeer tevreden zaten we daar te genieten met onze voeten in het ijskoude water, tot ik luidkeels 'Edelweiss' aanhief, daar was Remy minder van gediend (hij mocht blij zijn dat ik niet ging jodelen!).
Om 13:30 bereikten we de grens van Italië boven op de Splügenpas (2.115 m). Huilend viel ik in Remy's armen. We zijn over de Alpen naar Italië gefietst!!
Vanaf de Italiaanse grens hebben we de kortste zestig kilometer van ons leven gefietst. Het was onze snelste en steilste afdaling ooit met haarspeldbochten van wel 12%. Voor mij niet echt ontspannend, maar we zijn regelmatig gestopt om te genieten van de magnifieke uitzichten.
We hebben twee schitterende dagen achter de rug (understatement). En zitten nu op een camping aan het Lago di Mezzola.

Zij die de Alpen over zijn gefietst groeten u!

Ciao!
Remy & Gea

Uitzicht vanaf de PolenwegVia Mala

Uitzicht van de de Polenweg / Via Mala

 

SplügenpassSplügenpass

Splügenpass