kaart7nl

Klik op de kaart om te vergroten

 

E-mail van donderdag 8 september 2016

Het verschil had niet groter kunnen zijn: Povlakte versus Apennijnen. De Povlakte doet erg aan het vlakke polderlandschap van Nederland denken. Fietsen over dijkjes, kunnen kijken tot aan de verre horizon, akkerbouw, weilanden en zelfs tegenwind! En niet alleen dat, het was ook meer bewolkt en op een avond hadden we zelfs regen.

Maar dat was de Povlakte...

Gisteren zei ik nog tegen Remy: ik mis de natuur. Sinds we in Italië zijn hebben we de natuur moeten ontberen. De landschappen waar we doorheen zijn gefietst zijn prachtig, maar zeer gecultiveerd. Geen ongerepte natuur. Geen wilde dieren - op hagedissen na - en bijna geen vogels
.
Maar, ik was nauwelijks uitgesproken of daar doemden de Apennijnen op! We kwamen uit Bologna, het was rond drieën en hoefden nog maar 30 km naar de camping. We waren wel gewaarschuwd, maar als je al bijna een week niet hebt hoeven klimmen, dan komt een klim van 700 meter je zo onwaarschijnlijk voor...

De eerste kilometers klommen we amper. 'Valt best mee hè?' zei ik nog tegen Remy. Maar dat meevallen duurde maar kort en al gauw werd het steiler. Toch had ik het (aanvankelijk!) naar m'n zin. Klimmen betekent namelijk ook iets anders: mooie uitzichten en vaak ongerepte natuur en dat konden de Apennijnen ons bieden! Zelfs de door mij zo gemiste bossen.

Na bijna 100 km kwamen we eindelijk aan bij een B&B waar men ook kan kamperen. Ik was inmiddels helemaal gaar.

Tot onze grote schrik vonden we een briefje aan het hek: gesloten van 5 t/m 7 september. We checkten welke datum het was en moesten concluderen dat die poort vandaag echt niet open ging. Wat nu? De volgende camping was 30 kilometer verderop, inclusief twee passen waar we over moesten. Remy kon nog wel verder (zei hij), maar voor mij was het geen optie. En voor het eerst in mijn fietsvakantiecarriere hebben we een hotel genomen!

Inmiddels zijn we één dag, twee passen en nog een boel stijgingen en dalingen verder. En zo zijn we bijna ongemerkt Toscane binnengefietst. Alsmaar dalend fietsten we door het typisch Toscaanse heuvellandschap met olijfbomen, wijgaarden en lange lanen met cipressen. Geen stad zijn we op zo'n prachtige manier binnengekomen: Florence!

We zullen twee nachten op de camping blijven om zo morgen Florence te kunnen bezoeken.

Arrivederci!

Remy & Gea

PovlakteToscane, ten noorden van Florence

Povlakte / Toscane ten noorden van Florence