kaart3nl 

Klik op de kaart om te vergroten

 

E-mail van maandag 22 augustus 2016

Chers amis et amies,

Terwijl Remy aan het koken is, schrijf ik deze e-mail. Dat is één van de geneugten van onze vakanties: Remy kookt altijd!

Ondertussen zitten we midden in de Elzas. Om precies te zijn in Turckheim, dicht bij het prachtige stadje Colmar. Vandaag hebben we een rustdag en zijn op en neer naar Colmar gefietst. Overigens is de Elzas zeer fietsvriendelijk met veel (vrijliggende) fietspaden tussen de wijngaarden door. We volgen hier de fietsroute met de toepasselijke naam ‘Route du vin'.

Na de vorige e-mail hebben we zowel letterlijk als figuurlijk nogal wat pieken en dalen gehad. Lotharingen is heuvelachtig en heeft een mooi glooiend landschap. We dachten dat het een makkie zou worden, maar als maar op en neer, bleek toch wel zeer vermoeiend. Vervelend genoeg kreeg ik wat last van mijn rechter knie (mijn zwakke plek).

Aanvankelijk zouden we met een omweg door het redelijk vlakke gedeelte van de Vogezen fietsen, maar omdat we dat 'gehobbel' zat waren, hebben we gekozen voor de rechtstreekse route: over de Col du Donon en de Col du Steige. Dat klinkt misschien erg onverstandig met zo'n knie. Maar zelf heb ik het gevoel dat juist die kleine klimmetjes zowel mijn knie, mijn uithoudingsvermogen als mijn humeur danig op de proef stellen. Overigens geldt dit niet voor Remy: die 'stampt' rustig door. Geen berg te hoog, geen dal te diep, geen wind te hard of regen te nat.

Achteraf zijn we blij met de keuze. De route was schitterend en hoewel zwaar, gingen de beklimmingen prima en ik heb zowaar geen last meer gehad van mijn knie. Vanaf de 820 meter hoge Col du Donon hadden we een magnifiek uitzicht over de Vogezen en dan wordt zo'n klim rijkelijk beloond.

En het weer? Zaterdag hebben we bijna de hele dag regen gehad, maar de laatste twee dagen waren prachtig: zonnig en niet te heet.

Morgen gaan we weer verder en hopen dan in Basel aan te komen. Vanaf daar fietsen we in oostelijke richting naar de Bodensee. Vervolgens gaan we zuidwaarts en fietsen over de Alpen Italië binnen. Maar zover is het nog niet...

Au revoir!

Remy et Gea

Vogezen, Col du Donon

Uitzicht over de Vogezen vanaf de Col du Donon