We stapten 's morgens meestal rond zessen op de fiets, zochten (en vonden) vlak voor het donker werd een kampeerplekje en sliepen al rond achten. Een, voor ons beiden, ongewoon slaap/waakritme, maar het beviel erg goed. Omdat het zo vroeg donker werd (tussen 19.00 en 19.30), was de avond eigenlijk alleen te gebruiken om te slapen, soms om nog wat te lezen en te schrijven.

We ontbeten twee keer, lunchten twee keer, tussendoor werkten we nog het een en ander naar binnen en we sloten af met een bescheiden avondmaaltijd. 
De afstanden die we hier fietsten zijn gemiddeld korter dan we 'normaal' fietsen. Dat heeft vooral te maken met de bergen, maar ook met de bezienswaardigheden.

We gingen mee met de flow van de Japanners: hard 'werken' en op z'n tijd ontspannen. Alleen lieten we het nachtleven aan ons voorbij gaan. Maar wat we bovenal deden, was genieten in het kwadraat! Van Japan, van de Japanners en van elkaar.

 

Hmm...

Bij het typen van Japanaardigheden komt heel wat kijken: intellectueel denkvermogen, een heldere kijk op de zaak, voorstellingsvermogen, veel wijsheid en een musquito-netje...